Dnes doprava zdarma!

Plunge anebo balkonetka?

Bra-fitting
Plunge anebo balkonetka?

Pro koho je vhodnější podprsenka plunge a pro koho balkonetka?

Všude se píše, že při výběru podprsenky je potřeba brát ohled nejen na správnou velikost, ale také na vhodný střih. Najít ovšem informaci pro koho se hodí jaký typ podprsenky (nepočítáme-li rady typu "na malá prsa podprsenka push-up" nebo "na velká prsa zmenšovačka") už bývá problematičtější.

Rozdělíme si podprsenky na dvě skupiny - plunge, tedy s nízkým středem, a balkonetka, která má vysoký střed, a podíváme se pro jaký typ prsou jsou vhodné.

Podprsenka typu plunge:

Tyto podprsenky jsou ideální pro prsa, která nejsou plná uprostřed (ve výstřihu). Tento tvar mívají většinou menší spíše široce posazená prsa, jejichž většina tkáně je v dolní části nebo směrem k podpaží, ve výstřihu je tkáně méně.

Podprsenky plunge mají košíčky pod jiným úhlem, podpírají prsa lehce ze strany. Prsa pak v této podprsence nepřetékají do výstřihu, ani část košíčku neodstává.

Nejsou to však pouze podprsenky pro menší prsa, pokud nejsou prsa abnormálně stlačená uprostřed a je zvolena správná velikost, bez problémů ji unosí i majitelky větších prsou.

Naopak u prsou plných ve výstřihu může mít majitelka při nošení podprsenky plunge pocit, že jí prsa vypadnou z podprsenky i při správné velikosti, a bude pro ni lépe, když se poohlédne po následující podprsence.

Podprsenka balkonetka:
Push up balkonetka

Tyto podprsenky jsou lepší pro majitelky plných prsou, která potřebují podporu ze všech stran. Svým střihem prsa podpírají odspodu a majitelka tak nemá pocit, že jí prsa takzvaně vypadnou z výstřihu.

U prsou, která nejsou plná uprostřed pak tento typ podprsenky odstává kolem kostice na hrudní kosti a i při správné velikosti tak košíček není zcela vyplněn.

Ač bývají plná prsa spíše ty větší, tak i menší prsa mohou být dostatečně plná uprostřed aby vyplnily košíček balkonetky, není to tedy podprsenka pouze pro velká prsa.

Spousta žen může nosit oba typy podprsenek, záleží také na konkrétním střihu každé podprsenky. Pokud jste ale některý z typů popsaných výše, zaměřte se při výběru na tu svou, vybrat se dá v obou kategoriích. :-) Na druhou stranu se ale nebojte experimentovat a třeba jednou tu svou plunge/balkonetku také naleznete.

Hodně zdaru při výběru podprsenek!


Další články

Bra-fitting
Druhy podprsenek

Druhy podprsenek

Číst článek
Péče o prádlo
Jak prát spodní prádlo?

Jak prát spodní prádlo?

Číst článek
Bra-fitting
Pár zajímavostí o brafittingu

Pár zajímavostí o brafittingu

Číst článek