Dnes doprava zdarma!

Nejčastější chyby při výběru podprsenky

Bra-fitting
Nejčastější chyby při výběru podprsenky

Koupila jste si podprsenku, vyzkoušela ji a padne Vám. Toto však nemusí být vždy pravda. Více než 80 % žen nosí špatně padnoucí podprsenku. Ať už se jedná o nevhodný obvod podprsenky, či špatnou velikost košíčků.

Jestli je Vaše podprsenka správná můžete snadno zjistit. Oblečte si podprsenku, upravte ji do požadované polohy a zvedněte ruce nad hlavu. Při tom sledujte co se děje s Vaší podprsenkou. Pokud zůstala beze změny na svém místě (tak jak jste si ji původně oblékla), je správně vybraná.

Chyba č. 1: Zbytečně velký obvod podprsenky

Zvedněte ramena abyste viděla jestli zadní část podprsenky dostatečně přiléhá k tělu. Zjistěte, zda se kostice dotýkají Vašeho těla a zda se zadní část nezvedá nahoru. Pokud ano, máte příliš velký obvod.

Zapínání podprsenky se musí nacházet pod lopatkami, přesně na linii obvodu prsou (naproti). Pokud se Vám zdá, že je obvod naopak příliš těsný, zkuste potáhnout zadní stranu asi o 2 cm níže než je přední strana. V žádném případě, se nesmí obvod vyhrnovat nahoru. To svědčí o velkém obvodu, který je k ničemu a neposkytuje prsům dostatečnou oporu.

Obvod podprsenky udržuje kolem 80 % váhy prsou. Ramínka jsou naopak jenom dodatečnou oporou udržující pouze 20 % jejich váhy!

Pokud se Vám zdá, že se kolem obvodu vytvářejí faldíky, vybírejte podprsenky se širšími (vysokými) obvody. Menší obvod pomáhá udržet rovnou páteř a zabraňuje zařezávání ramínek do kůže.

Na obrázku výše je vidět, že se obvod vyhrnuje nahoru.

Proto je tak důležité, abyste vybírala správný obvod. Pokud bude Váš obvod příliš velký, celou váhu Vašich ňader budou držet pouze ramínka, která se budou nepříjemně zařezávat.

Chyba č. 2: Příliš malý obvod podprsenky

Podívejte se, jak Vám sedí zadní strana podprsenky. Pohled zaměřte zvláště na ramínka. Měla by ležet hezky svisle, nebo také mohou směřovat lehce do písmene V. Pokud je však úhel mezi uložením ramínek příliš ostrý, znamená to, že obvod je příliš těsný a přehnaně se na Vašem těle natahuje.

Ramínka nejsou svislá

Ramínka nejsou svislá, ale mají ostrý úhel směřující do písmene "V". Obvod podprsenky je těsný.

Chyba č. 3: Kostice jsou příliš nízko

Podívejte se na kostice své podprsenky. Kde se nachází? Jsou hezky uloženy pod prsy nebo leží níž na žebrech? Pokud jsou kostice uloženy na žebrech, znamená to, že máte příliš malý obvod i košíčky. Obvod podprsenky by měl správně přiléhat k tělu. Nemůže Vám však bránit v pohybu, natož Vám stlačovat hrudník tak, že nemůžete dýchat. Obvod by měl správně přiléhat tak, abyste mezi něj mohla vložit ještě 2 prsty.

Kostice nízko pod prsy

Na obrázku je vidět, že jsou kostice umístěny nízko pod prsy.

Chyba č. 4: Přední strana podprsenky odstává od těla

Střed podprsenky, který spojuje košíčky by měl přiléhat k Vašemu hrudníku. Pokud střed podprsenky odstává, znamená to, že máte příliš malé košíčky. Prsa se do nich nevejdou a odstrkují tak spojení košíčků od těla ven. Někdy mohou odstávat i kostice. Potřebujete tedy podprsenku s většími košíčky.

Střed podprsenky odstává

Spojení košíčků (střed podprsenky) odstává, nepřiléhá k tělu.

Chyba č. 5: Kostice se zařezávají do pokožky

Kostice by měly volně přiléhat k tělu a musí zapadnout do „žlábku" pod prsy. Pokud cítíte, že se Vám kostice vpichuje do prsou, máte příliš malý košíček. Podívejte se na košíček z boku. Kostice musí obejmout celé prso tak, aby do ní hezky zapadlo a musí směřovat přímo do středu podpaží. Je také možné, že máte příliš těsný obvod, který kostice natahuje a deformuje tak jejich tvar. Natažená kostice již nemůže přirozeně přiléhat k prsu - zabodává se do prsa nebo odstává.

Kostice bodají do prsou

Kostice nepříjemně "bodají" do prsou.

Chyba č. 6: Prsa vytékají z košíčků ven

Pokud Vám prsa vytékají z horní části košíčků nebo se tlačí ven z boku, znamená to, že máte příliš malý košíček a prso se do něj nevejde. Pokud si nejste jistá, zda je košíček malý, oblékněte si nějaký přiléhavý top nebo triko a postavte se bokem k zrcadlu. Hned uvidíte, jestli Vám prsa někde vytékají nebo nikoliv. Pokud ano, potřebujete větší košíček, který dokáže pojmout celé prso.

Prsa vytékají

Prsa "vytékají" z košíčků.

Chyba č. 7: Košíčky jsou příliš volné

Pokud se Vám tvoří na košíčcích faldy (látka se někde krčí), znamená to, že je košíček příliš velký. Důležité je, aby košíček hezky padnul a nikde neodstával. Pokud Vám padne dobře, ale odstává u ramínek, potřebujete jiný typ podprsenky. Takový, který není příliš vyztužen v těchto partiích. Hrudník každé ženy má jiný tvar. Proto je důležité vybírat i správný typ podprsenky. Košíček i ramínko musí hezky přiléhat k tělu.

Volný košíček

Košíček je volný, velký a tvoří se faldy (látka se krčí).


Další články

Móda
Odkud se vzala tanga? Pár zajímavostí a jejich historie

Odkud se vzala tanga? Pár zajímavostí a jejich historie

Číst článek
Bra-fitting
Otestujte svoji velikost podprsenky, jednoduše a právě teď!

Otestujte svoji velikost podprsenky, jednoduše a právě teď!

Číst článek
Produkty
Hladké podprsenky Mediolano

Hladké podprsenky Mediolano

Číst článek