Jak si správně vybrat mateřskou podprsenku?

Bra-fitting
Jak si správně vybrat mateřskou podprsenku?

Největší chybou, kterou dělá většina mladých maminek, je nedostatek pozornosti vůči podprsence, kterou nosí v období kojení. V zásadě to může být jakákoliv podprsenka, která alespoň trochu přidrží těžké poprsí. Měly by však změnit přístup a koupit si podprsenku, která sice jen na chvíli, ale poslouží během velmi důležitého období kojení. Bez dobré mateřské podprsenky není možné, aby ňadra zůstala pevná. Správný model a velikost přinesou úlevu bolavým ňadrům a usnadní kojení.

Vyberte správnou velikost

Bez ohledu na to, jestli má podprsenka sloužit kojící mamince, či jakékoliv jiné, musí mít správný rozměr, aby mohla spolehlivě plnit svůj účel – zvýraznit ženské přednosti a dodat poprsí oporu.

Mateřskou podprsenku doporučujeme kupovat co nejpozději v těhotenství. Nicméně poprsí se s počátkemm laktace ještě změní. Takže v případě nákupu dopředu, doporučujeme koupit podrsenku spíše větší. Avšak s příchodem novorozeněte bude tolik jiných aktivit, že vlastní pohodlí a hledání optimální mateřské podprsenky spadne na poslední příčku seznamu povinností.

Odepínací košíčky usnadní miminku přístup k ňadru

Při výběru mateřské podprsenky je potřeba všímat si upevnění ramínek a košíčků. Z pohledu šířky optimálně přizpůsobené velikosti košíčků – velká a těžká ňadra by měla mít vždy široká a pevná ramínka, a také z hlediska možnosti odepnutí košíčků. S takovou podprsenkou můžete rychle a jednoduše košíček odepnout a prckovi umožnit jednoduchý přístup k prsu.

Vnitřní strana košíčků příjemná na dotek

Mateřská ňadra jsou velice citlivá na dotek. Proto je víc než důležité, aby vnitřní strana košíčků byla vystlána měkkou, k pokožce příjemnou tkaninou. Nejideálnější bude bavlna. Hezky obepne bolavé ňadro a zároveň udrží lepší hygienické podmínky, což je velice důležité během prvního období života novorozeněte.

Vyztužené košíčky pro střední a velké poprsí

Maminkám se středním a větším poprsím pro období kojení doporučujeme podprsenky s vyztuženými košíčky. Kompletně nebo jen polovyztuženými. Budou sloužit jako dodatečná opora pro kostice, které udržují těžká ňadra ve správné pozici. Takové košíčky přinesou úlevu páteři a mamince pocit komfortu. Zároveň bude dekolt hezky vymodelován, a tak se bude dobře prezentovat v každém dekoltu. Vyztužená mateřská podprsenka je tedy ideální volbou pro maminky, které nechtějí zahodit pohodlí a také chtějí v období kojení dobře vypadat.

Možnost regulace obvodu

Těžko se dá odhadnout jak moc a jak rychle se bude postava maminky po porodu měnit. Nevíme také v jakém směru se změní velikost obvodu pod prsy. Proto by každá maminka měla být připravená na obě varianty. Při koupi mateřské podprsenky doporučujeme vybírat takovou, která má možnost regulace obvodu (několik háčků). S takovým modelem si můžete být jistá, že Vám poslouží delší dobu.

Měkká podprsenka pro komfortní spánek

V prvních týdnech po porodu je pohodlná mateřská podprsenka potřeba nejen během dne, ale také v průběhu noci. Zajistí totiž mnohem kvalitnější spánek. Optimální opora poprsí se hodí nejen během každodenních činností, ale také během spánku. Zároveň má mateřská podprsenka plus v tom, že brání nepříjemnému vnímání mléka vytékajícího z ňader. Doporučujeme vybírat model bez kostic, nehrozí že by se Vám nepříjemně vpichovaly do ňader.

Košíčky s patentem pro odepnutí jednou rukou

Velice pohodlným řešením pro snadné kojení je patent umožňující odepnutí košíčku jednou rukou. Mladým maminkám doporučujeme vybírat podprsenky s takovými klipsy, které se dají lehce odepnout jednou rukou. Zvládne tak dítě nakojit a přitom jej ani nemusí odkládat. Stačí chvilka a ňadro je hned připraveno, po kojení zase rychle košíček zapnete a nemusíte se složitě oblékat.

Veselá, pastelová barva pro zlepšení nálady

Život maminek se v prvních týdnech po porodu točí jen kolem miminka a jeho potřeb. Právě tento drobek určuje jaký bude denní plán a většinu plánu tvoří jeho kojení. V tomto období mnoho žen zapomíná na své potřeby a jakékoliv rozmazlování odkládá na vedlejší kolej. Úplně zbytečně. Doporučujeme pohodlnou, hezkou mateřskou podprsenku, která hýří pastelovými barvami. V tomto období zlepší Vaši náladu a přivede myšlenky na něco jiného, než je únava. Perfektní způsob, jak si i v těžkém období dopřát trochu radosti a vylepšit svůj vzhled. Bez ztráty komfortu, který mateřské podprsenky zajišťují.

Krásná krajka a elastické kostice – komfortní sexappeal

Mateřská podprsenka nemusí být jen nudnou částí vašeho šatníku. A už vůbec ji nemusíte schovávat pod několika svršky. Nutno využít výhod, které poprsí v období laktace nabízí a zvýraznit tak jeho přednosti. A proto neváhejte a vyzkoušejte i zdobené modely, kde nejvíce převládá sexy krajka. Nenechte svůj sexappeal uvadnout!

 

Vyberte si mateřské spodní prádlo a pohodlné kojící podprsenky v našem e-shopu a dopřejte si v tak náročném období pohodlí a komfort.


Další články

Kolekce
Kolekce spodního prádla GAIA

Kolekce spodního prádla GAIA

Číst článek
Móda
Jaké punčochy k podvazkům?

Jaké punčochy k podvazkům?

Číst článek
Plavky
Plavky značky Marko

Plavky značky Marko

Číst článek