Jak se vyhnout módnímu faux pas na plese?

Móda
Jak se vyhnout módnímu faux pas na plese?

Plesová sezóna už klepe na dveře. Jistě se těšíte na nákupy nových šatů, bot a kabelek. Plánujete návštěvu kadeřníka, novou manikúru, hledáte tipy na večerní líčení.

Tolik času, úsilí a také peněz... Nebyla by škoda, aby přišlo vše vniveč?

Už jste myslela na to, jaké prádlo si pod plesové šaty vezmete? Ne? Že na tom až tak nesejde? Omyl! Je to věc velmi zásadní, protože nevhodně zvolené prádlo dokáže zkazit celkový dojem. A co víc, na prádlo byste měla myslet už v okamžiku výběru šatů...

Pojďte se s námi podívat na nejdůležitější postřehy, které s plesovými róbami souvisí.

My ženy se dokážeme nejlépe prezentovat, když se cítíme sebevědomě a umíme zvýraznit své přednosti. A můžeme toho snadno dosáhnout, když se ve své kůži, potažmo prádle, budeme cítit jako ryba ve vodě. Bavíme se tedy o spodním prádle, které tvoří specifický základ každého povedeného outfitu. Správně zvolené prádlo může dělat zázraky – pozvednout a vymodelovat poprsí, vyhladit pokožku, vymodelovat siluetu a vybalancovat tělesné proporce.

Během příprav na plesový večer bychom měly věnovat pozornost nejen správné podprsence, ale i vhodně zvoleným kalhotkám. Tehdy v nás nebudou ani příliš přiléhavé šaty vzbuzovat paniku.

 

Základem je velikost a střih.

Příliš volný obvod podprsenky zvedající se k lopatkám nám nemůže spolehlivě udržet ňadra v odpovídající pozici. Nebude schopný je zvednout a držet, natož modelovat. Nevzhledně padající ramínka, malé košíčky dělící ňadro napůl, nebo velké košíčky odstávající od ňader... To vše dokáže opravdu nehezky zošklivit i ty nejnádhernější šaty.

A tady spěchá na pomoc brafitting, tedy přizpůsobení podprsenky individuálním potřebám každé ženy. Pokud znáte svou velikost a odpovídající střih, soustřeďte se na spojení modelu podprsenky a vybraných šatů. Základní pravidla a návod jak zjistit svou velikost najdete zde

 

Ramena jako první položka seznamu.

Šaty s odhalenými rameny jsou číslem jedna během plesové sezóny. Avšak z hlediska podprsenky se jedná o velkou výzvu pro dámy s menším i větším poprsím. Ty s menšími ňadry si notoricky stěžují, že podprsenky sjíždějí dolů a musí si k nim brát ramínka. Ty s většími zase nejsou schopny nahrnout ňadra do košíčků.

Milé dámy, zajděte do profesionální prodejny spodního prádla, nebo navštivte internetové stránky prodejce nabízejícího velkou škálu modelů i velikostí podprsenek s odnímatelnými ramínky. Navíc zde má co říkat i jakost a kvalita provedení, také střih má velký vliv.

Modely pro tento typ šatů se jmenují strapless. Jsou doplněny silikonem na vnitřní straně obvodu, aby lépe držely a nepřesouvaly se. Košíčky mívají vyšší střih, který pojme celá ňadra. Neméně vhodné jsou i kousky se širokým obvodem, které ocení především majitelky bohatého poprsí.

Hledat je můžete i v sekci balkonetek.

 

Svůdný dekolt

Hluboký výstřih dekoltu vyžaduje odpovídající střih podprsenky. Ideálním modelem bude tzv. plunge. Vyznačuje se nízkým spojením košíčků. Díky tomu nebude střed podprsenky vykukovat pod šaty a zároveň udrží ňadra nahrnuta do středu s efektem kulatých jablíček.


( Vlevo - Push-up podprsenka 909/1 Kaja ; Uprostřed- Vyztužená podprsenka K156/1 Toscana ; Vpravo - Push-up podprsenka G025 )

 

Královna výstřihů

Hluboký výstřih na zádech se dá řešit pomocí pásku snižujícího obvod podprsenky tak, aby nevykukoval ven. Ale jsou i takové modely, kde ani pásek nebude stačit. Tehdy musí přijít na scénu trik v podobě samodržící podprsenky. Obléká se na odmaštěnou kůži, myje se v čisté, studené vodě. Tento typ se hodí pro menší a střední ňadra.

( Vlevo - Pásek pro snížení obvodu BA-05 Dvouřadý ; VpravoSamodržící podprsenky )

 

Modelace ňader bez podprsenky

I když nám železné zásady brafittingu přikazují, abychom nerezignovali z podprsenky ani při malém poprsí, někdy nastane situace, že vybrané šaty nám nedovolí použít žádný z modelů podprsenek dostupných na trhu. V tomto případě jsme odkázány na použití doplňků, které pomohou lehce ňadra přizvednout a vymodelovat. Bez pomoci podprsenky. Jedním ze způsobů je použití ultra tenkých náplastí různých střihů. Doporučují se pod šaty s velkými výstřihy a dekolty, a také pod ty modely, které odhalují velké části našeho těla. Na trhu jsou k dostání i hladké, samolepící náplasti, které zahalí bradavky. Nebudou tak viditelné ani pod přiléhavými šaty nebo overalem.

( Vlevo - Náplasti PS-01 Push upUprostřed - Náplasti PS-02 Lift up ; Vpravo - Nálepky na bradavky PS-07 saténové )

 

Spodní část prádla má také význam

Při výběru podprsenky nesmíme zapomenout také na výběr optimálních kalhotek, které vyhladí spodní partie naši siluety. Zde pomůže modelující prádlo (ne stahovací, jak jej často někteří nazývají). Účelem tohoto prádla je zajištění hladkých linii pod přiléhavým oblečením. V mnoha případech se nejlépe předvedou vyšší, bezešvé kalhotky klasického střihu, nebo body sahající pod ňadra s hladkým laserově střiženým lemováním na zadečku. Existuje i možnost pro dámy s plochým zadečkem. Kalhotky super boom – tedy push-up kalhotky, které dodají zadečku kulatější tvar. Přiznáváme, že se hodí i pod tužkové sukně, kde také udělají parádu. Při používání modelujícího prádla bychom vždy měly tíhnout ke kýženému efektu – tedy tvar přesýpacích hodin. Proporce se snažíme vždy vybalancovat.

Artboard 1VlevoStahovací bermudy Rona ; UprostředStahovací tanga Iga string ; VpravoStahovací kalhotky Vanessa )

 

( Vlevo - Stahovací body 119Uprostřed - Stahovací body 319Vpravo - Stahovací kalhotky Talia 251 )

Jakou barvu?

Během příprav na velkou událost bychom neměly zapomínat ani na výběr vhodné barvy spodního prádla. Nejdůležitějším pravidlem je: pod bílé šaty NEPATŘÍ bílá podprsenka! Mezi mnoha ženami stále oblíbený nešvar, kdy si nedělají těžkou hlavu z toho, že se bílá podprsenka pod bílým oblečením vyznačuje více, než třeba červená. Proto, pokud mají vaše šaty takovou barvu, by prádlo mělo mít tělový odstín. Dobře poslouží i odstíny pudrově růžové barvy nebo červené (ta platí ale pro tmavší pigmenty). Bílá podprsenka pod bílým oblečením prostě a jednoduše bude vidět.

Tělová barva se spojí s barvou pokožky a zůstane pod světlým outfitem neviditelná.

 

Dávejme však pozor na použití tělového modelujícího prádla po černými, výstřihovými šaty, když může začít prosvítat. Lepší volbou bude prádlo černé barvy.

Upřímně radíme, abyste se před výběrem večerních šatů informovala, jaké jsou možnosti použití prádla k tomuto konkrétnímu modelu.

Přejeme vám, aby se ples vydařil a večerní róba vás nijak neomezovala. Užijte si tento výjimečný čas a buďte krásná!


Další články

Nakupování
Noční košile jako dárek

Noční košile jako dárek

Číst článek
Nakupování
Jak vybrat dámské pyžamo?

Jak vybrat dámské pyžamo?

Číst článek
Plavky
Jak zhubnout (nejen) do plavek a na co si dát při hubnutí pozor?

Jak zhubnout (nejen) do plavek a na co si dát při hubnutí pozor?

Číst článek