Vrácení prádla přes internet

Nakupování
Vrácení prádla přes internet

V předchozím článku jsme si vysvětlily výhody nákupování prádla přes internet. Nyní se podíváme na situaci, kdy se nám objednané prádlo nehodí.

Ano, opravdu můžete podprsenku vyzkoušet a potom ji vrátit. Kalhotky také.

Můžete vybalit a vyzkoušet nejen podprsenku, ale i kalhotky nebo body.

Jsou jen dvě podmínky:

  • Prádlo nesmí jevit známky nošení
  • Mělo by mít originální visačky.

Kalhotky proto zkoušejte na své prádlo, ne na holé tělo. Dávejte si pozor, abyste byla čistá, nejlépe bez parfémů a antiperspirantů. Abyste na prádle nezanechala fyzické ani pachové stopy. Neodtrhávejte visačky dokud se nerozhodnete, zda si prádlo necháte. Nevyhazujte raději ani faktury a vratkové formuláře. Obchody často uvádějí, abyste zboží vrátili v originálním obale. Neznamená to však, že prádlo nesmíte vybalit. Normálně balení otevřete (při zachování vší opatrnosti) a prádlo vytáhněte. Při poškození obalu stačí prádlo zabalit do jiného čistého obalu, aby se zamezilo poškození.

Podprsenky zkoušejte v klidu. Vyhraďte si proto dostatek času. Oblékejte a svlékejte ji i několikrát. Předklánějte se, poskakujte. Vyzkoušejte ji i pod oblečením. Nikdo na vás nebude tlačit a koulet očima. Jste tady jen vy a zrcadlo. A to je velká výhoda “domácí” zkušební kabinky!

 

Objednání, vrácení? Trvá to tak dlouho…!

Ovšem, trochu času to zabere, proto se obrňte trpělivostí, protože velkou roli zde hrají kurýři, pošta atd. Ale v případě solidního eshopu nečekáte na zboží ani peníze dlouhé měsíce. Všechny termíny by měly vždy být uvedeny v obchodních podmínkách. Obvykle eshopy pro to mají i samostatné odkazy. Např. doprava a platba, vrácení atd. Pokud vás zajímá vrácení peněz, vesměs eshopy vracejí ihned po obdržení zboží nebo nejpozději v horizontu dní (max. 14 do připsání peněz na váš účet).

 

Co udělat pro rychlejší průběh?

Osobně často praktikuji objednání dvou i více velikostí. A to i v případě, že už danou značku znám. Někdy lépe pasuje menší, jindy větší rozměr. Dělám to proto, abych neztrácela čas výměnou zboží. Nechávám si padnoucí, vracím špatné. A mám vyřešeno. Pokud si nemůžete dovolit “blokovat” dvojnásobnou nebo i trojnásobnou částku za podprsenku, musíte objednávat a měnit po jednom kuse. Popřemýšlejte však, jestli se vám vyplatí plýtvat časem a penězmi za poštu.

Pokud si nejste jistá velikostí, doporučuji vždy kontaktovat daného prodejce, který dané prádlo velmi dobře zná a jeho cenné rady znatelně sníží riziko špatně objednané velikosti.

 

A výdaje? Malé…

Pokud řešíme výdaje - doprava zdarma se občas vyskytuje, ale není pravidlem. Občas musíte platit za zpětnou zásilku. Ale! Čím dál více shopů s prádlem i oblečením přistupuje k vrácení zdarma. Takže neplatíte za vrácení balíčku. Často už v prvním balíčku obdržíte štítek pro případné vrácení a nebo to je záležitost pár kliků v klientské sekci obchodu.

Pokud něco vracíte a měníte za jinou velikost, musíte znovu platit za další balíček. To je asi největší nevýhoda. Ale mnoho shopů provádí výměny zdarma.

Podprsenky i kalhotky však mají výhodu, že jsou malé a lehké. Proto i doprava nevychází draho. Myslím, že stojí za to si i tímto způsobem za padnoucí prádlo připlatit. Pořád se to vyplatí.

 

Od jaké velikosti se odpíchnout?

Pokud už svou správnou velikost znáte a máte odzkoušenou i značku, postup je jednoznačný.

A co když neznáte svou velikost ale máte podezření že vaše aktuální není správná? Doporučím přečíst si článek zde. Zvládnete to sama i bez pomoci brafitterky.

 

Znáte svou velikost u značky X, ale chcete si koupit podprsenku značky Y

Za prvé, nedívejte se do tabulek výrobců. Je mi to líto, ale tabulky přímo od výrobců málokdy korespondují s realitou. Dokonce i dobré kvalitní značky nemají příliš směrodatné hodnoty. Jsou dobré pro “plus-mínus” orientaci, ale musíte počítat s odchylkou. Ideální je tabulka a rada od brafitterky.

Častou jsou totiž vidět mezi výrobci rozdíly. Můžeme si je rozdělit na ty, co šijí spíše malé košíčky a ty, co se zaměřují na větší “koše”. Např. velké košíčky = Ava, střední košíčky = Gaia, Kinga, Gorsenia, malé košíčky = Gorteks, Nessa.

Britské značky se zcela odlišují a musíte vycházet z jejich údajů (Freya, Panache, Curvy Kate…). Tam budete nosit zase jiný rozměr než u výše zmíněných.

 

Neskákejte od značky ke značce a od modelu k modelu (myšleno hlavně střihu)

Pokud nakupujete podprsenky po internetu poprvé, berte to primárně jako hledání své správné velikosti a střihu. Vyberte si model, který se vám líbí a má hodně dostupných velikostí, abyste případně mohla vyměnit. Teprve až najdete svou ideální podprsenku, potom koukejte po jiných střizích.

Často si totiž objednáte např. Model Ava ve velikosti 70G. Zjistíte, že je velká. Tak si koupíte menší 70F od značky Gorteks. A stále to není ono. Možná pokračujete dál a zjišťujete, že to nikam nevede. A nakonec z online nákupů rezignujete úplně. Při nejhorším ještě nevyhovující podprsenku založíte na dno skříně.

Není se čemu divit. Tento chaotický způsob není ideální. Proto se pro začátek držte jednoho modelu!

Rádi vám pomůžeme. Pokud si nevíte rady, ptejte se - vždy a kdykoli! Napište email, zprávu na chatu, facebooku nebo volejte. Od toho brafitterka (i ta online) je.

 

Zahoďte ostych a obavy!

Doufám, že jsem vám ukázala, že nakupování po internetu nemusí být nejhorší.

Teď už víte, že prádlo můžete zkoušet úplně stejně jako oblečení. V klidu a bez rušivých elementů, u sebe doma. A v případě nouze vše můžete vrátit. Bez udání důvodu. Peníze dostanete zpátky.

 

Ale já bych přeci jen chtěla nakoupit v prodejně!

Upřímně? Ano, to asi my všechny. Ale jen kdyby v každém obchodním centru byl plně vybavený několikapatrový obchod specializovaný jen na prádlo. Na internetu bychom tak hledaly jen ojedinělé a něčím specifické kousky.

 

A jaké by to mělo mínusy?

Neměla bych motivaci psát články a pomáhat ženám nakupovat po internetu.

Protože všechny velikosti i barvy bychom měly na dosah ruky. Ale toho se asi nedočkáme, Internet totiž stále vyhrává. A často právě jen po internetu můžete koupit podprsenky D+. Stejně tak to je třeba i s plus size oblečením.

I když zkušených brafitterek stále přibývá, ne vždy to do specializované prodejny máme kousek. A tak využijme síly internetu, který před námi odkrývá téměř celý svět spodního prádla.

Tak jak jste se rozhodla? Naklikáte si své nové prádlo? :-)

 

Výměna zboží na LaNotte.cz je vždy jednoduchá a uděláme všechno proto, abyste byla spokojená. 


Další články

Kolekce
Kolekce spodního prádla Gorsenia

Kolekce spodního prádla Gorsenia

Číst článek
Bra-fitting
Jak si vybrat podprsenku pro malá prsa?

Jak si vybrat podprsenku pro malá prsa?

Číst článek
Plavky
Jak si vybrat plavky podle vlastní postavy?

Jak si vybrat plavky podle vlastní postavy?

Číst článek