Typy dámských plavek

Plavky
Typy dámských plavek

Každá žena, která se v létě chystá na pláž, by se měla vybavit krásnými plavkami. Než se vydáte do obchodu, pamatujte, že je mnoho druhů plavek, které nemusí na každé postavě vypadat perfektně. Proto vám představíme jejich základní střihy a typy pro jednodušší orientaci.

 

Jednodílné modely

Po dobu mnoha let byly jedním z nejoblíbenějších střihů. Dnes jsou důležité především proto, že vyniknou na postavě modelky i na křivkách s plnějšími tvary. V nabídce naleznete modely, které zvýrazňují poprsí, modelují křivky a nebo sportovnější střihy.

Doba, kdy jednodílné plavky halily celé tělo, je tatam. Dnes se pyšní různě hlubokými dekolty, sexy vázáním i průstřihy na úrovni pasu.

 

 

Klasické bikiny

U tohoto typu máme co do činění s dvoudílným kompletem. Podprsenku tvoří trojúhelníčkové kousky látky, na prsou se drží pomocí šňůrek, které se vážou za krkem i na zádech. Tento typ plavek se perfektně hodí pro menší poprsí, na kterém bude dobře držet a vynikat. Šňůrky si neporadí s velkým, těžkým poprsím.

 

 

Bralette bikiny

U těchto bikin je trochu jinak řešený vrchní díl. Trojúhelníčky doplňují širší ramínka, která přechází až k ramenům. Díky tomu jsou prsa dobře držena a není u nich riziko, že by ňadra mohla z košíčků vypadnout.

 

 

Bandeau bikiny

Tento typ můžeme označit jako pruh tkaniny zahalující ňadra. Jedná se o široký pruh, který má za úkol zakrýt prsa. Nedoporučuje se ženám, které si váží své ženskosti. Látka může způsobit, že se ňadra i boky mohou opticky slévat v jedno a zbaví vás tak ženských křivek, silueta tak dostane chlapecký ráz. Tento druh plavek je optimální pro ženy s postavou přesýpacích hodin.

 

 

Tankiny

Jeden z nejpohodlnějších modelů plavek. Vrchní díl tvoří top sportovního střihu, který zahalí oblast bříška. Model je optimální pro ženy, které chtějí zakrýt nedostatky v oblasti bříška a pasu. Jedná se o dvoudílný model, který dává výhody a komfort jako jednodílný model.

 

 

Balconette bikiny

Vrchní díl ve střihu klasické a oblíbené balconettky. Výhodou tohoto modelu je perfektní modelace a držení poprsí. Dodá jim skvělý tvar. Aby ňadra v balkonettce vypadala dobře, musí být trochu plnější. Jedině tak skvěle vyniknou. Ženy s opravdu malým poprsím by měly volit jiný střih.

 

 

Monokiny

Jednodílný model plavek, který vyniká bikiny stylingem. Charakteristickým znakem plavek jsou průstřihy na bocích. Plavky tak odhalí poměrně velkou část těla. Nejsou to plavky jen pro ideální postavu, vyniknou opravdu na různých typech siluety. Nevhodné jsou jen pro dámy s vystouplým bříškem, či nevýrazným pasem. Nevýhodou plavek je slabá opora pro ňadra. Proto se hodí spíše pro menší až střední poprsí.

 


Další články

Nakupování
Jak vybrat dámské pyžamo?

Jak vybrat dámské pyžamo?

Číst článek
Bra-fitting
Otestujte svoji velikost podprsenky, jednoduše a právě teď!

Otestujte svoji velikost podprsenky, jednoduše a právě teď!

Číst článek
Plavky
Nákup plavek last minute

Nákup plavek last minute

Číst článek