Dnes doprava zdarma!

Střihy a typy plavek

Plavky
Střihy a typy plavek

Při výběru vhodných plavek, by měla mít každá žena na paměti, že plavky musí padnout stejně dobře jako spodní prádlo. Důležitý je nejen vrchní, ale i spodní díl. Proto se nyní zaměříme na jejich konkrétní představení a podrobný popis, abyste si vybrala model lichotící Vaši postavě, ve kterém budete vypadat skvěle v každé situaci.

 

Jednotlivé druhy dvoudílných plavek podle vrchního dílu

Trojúhelníčkové, klasické bikiny

Podprsenka se skládá z látky ve tvaru dvou trojúhelníčků, které spojují obvykle tenké šňůrky. Zavazují se za krkem i na zádech. Je to velmi oblíbený, ale zároveň nepraktický model. Protože při větší velikosti poprsí neposkytuje ňadrům potřebnou oporu. Navíc se může celkem jednoduše posouvat a cestovat po Vašem hrudníku. Nejvhodnější je proto pro osoby s menším poprsím nebo pro pevné implantáty, které takovou oporu nepotřebují.

Halter bikiny

Bikiny se zavazováním nebo zapínáním za krkem a na zádech. Poskytují lepší oporu většímu poprsí než klasické bikiny. Košíček je lépe formován a je rovněž širší. Často bývá lehce vyztužený. Navíc je ideální pro ženy se širšími rameny (chlapecká postava), kterým ramena opticky zúží.

Bralette bikiny

Podprsenku tvoří trojúhelníčky. Má klasická ramínka přes ramena, které si můžete regulovat. Ideální střih pro malá a střední prsa.

Bandeau bikiny

„Bandeau" ve francouzštině znamená páska do vlasů. V tomto případě se tedy jedná o pásku na prsa. Jednoduše řečeno, jedná se o široký pruh zahalující ňadra i mezeru mezi nimi. V takové klasické verzi představuje jen velmi malou oporu pro prsa. Pokud vzadu není podprsenka zúžená, tak poskytuje lepší oporu, než když se zadní část zúžuje. Potom nemá prakticky žádnou „opornou" funkci. Je to střih ne moc ženský, protože ňadra, pas i boky opticky splynou v jeden celek. Tento střih je vhodný pro ženy s postavou přesýpacích hodin, které mají velmi výraznou oblast pasu. Jeden z typů bandeau má umístěnou šňůrku uprostřed, kterou se dá podprsenka utáhnout a zavázat za krkem. To je velmi nebezpečná kombinace. Obzvláště pokud podprsenka nemá žádné kostice ani výztuhy. Protože v tomto případě je střed podprsenky zvednutý nahoru a boky zůstanou dole. Což tvoří opticky klam „svislých ňader". Abyste mohla tento typ nosit musíte mít velmi vysoko usazená a pevná ňadra.

Balkonette bikiny

Tento vrchní díl vypadá prakticky jako klasická podprsenka. Je lepší pro větší poprsí, oproti ostatním střihům. Ňadra zvedá a modeluje. Poprsí v tomto střihu vypadá pevněji. Záleží na střihu balkonettky, ne vždy se hodí pro každé poprsí. Některé druhy jsou vhodnější pro menší, jiné pro větší prsa.

Tankiny

Jiná podoba bikin. Podprsenka s košilkou, která zahalí oblast bříška. Je to perfektní spojení výhod jednodílných a dvoudílných plavek.

Halterkiny

Variace podprsenky typu halter a tankiny. Výhody stejné jako u vrchního dílu halter, dodatečně zahalují bříško jako tankiny.

Bandeau tankiny

Další odměna podprsenky bandeau. Ve spojení se zahalujícími tankiny tvoří ideální pár.

 

Jednotlivé druhy dvoudílných plavek podle spodního dílu

Kraťásky/šortky

„Jeho" kraťasy předělané na „její" způsob! Zahalují boky i zadeček. Vhodnější pro ženy s úzkými boky a štíhlými stehny. Opticky prodlužují tělo, ale můžou nevděčně zkracovat nohy. Jestli mají navíc širší lem nahoře mohou zeštíhlit bříško. Mají sportovní vzhled.

Vysoké kalhotky

Klasický styl, který zahaluje bříško až pod pupík. Maskuje bříško a zároveň jej zpevňuje. Kalhotky mohou být střižené středně i nízko, všechno záleží od toho, jak moc mají zahalovat břicho. Ideální pro osoby se širšími boky. Neměly by je nosit ženy malé a štíhlé. Nejčastěji mají hodně vystřižené nohavičky, což opticky zeštíhluje postavu a prodlužuje nohy. Ideální k vršku typu tankiny.

Kalhotky s nižším, vykrojeným pasem

Ženský model díky asymetrickému střihu. Zvýrazňují rozdíl mezi břichem a podbříškem. Zaměřují se na tvar boků. Jsou vhodné pro štíhlé ženy.

Bokovky typu hipster

Rovný střih přímo v oblasti boků. Zakrývají zadeček. Opticky prodlužují prostor mezi boky a poprsím. Ideální v případě, že máte kratší trup.

Klasické bikiny

Tyto kalhotky tvoří dva spojené trojúhelníky, nejčastěji se zavazováním na bocích. Ideální pro široké boky a stehna. Prodlužují nohy díky přirozenému střihu. Podtrhávají bříško. Ideální pro osoby s plochým bříškem. Pozor na zavazování v podobě výrazných šňůrek, mohou totiž opticky rozšiřovat a zakulacovat boky.

Skirtini

Vršek tvořen sukýnkou, spodní díl tvoří kalhotky. Zahaluje tělo od pasu dolů. Ideální pro všechny typy postav.

 

Typy jednodílných plavek

Plavky s vyznačeným dekoltem

Klasický, komfortní střih s všitými pruhy pod ňadry držící prsa na správném místě. Nejlepší jsou varianty, kde jsou i košíčky mírně vyztužené nebo opatřené kosticemi. Díky tomu poprsí vypadá přirozeněji a mnohem pevněji.

Plavky s vysokým dekoltem

Dekolt je vysoký, kompletně zahaluje poprsí. Hladké linie opticky prodlouží tělo. Mají spíše sportovní charakter.

Monokiny

Nejvíce odhalující typ posledních let. Jednodílný model, který tvoří zároveň dvoudílný model. Obvykle jsou plavky ušité tak, že mají hluboké výstřihy, které přitahují pohled. Záda jsou poměrně holá. Monokiny mají mnoho střihů, ze kterých si můžeme lehce vybrat takové, které zrovna budou nejvíce zahalovat partie, které zrovna potřebujeme. Jsou vhodnější spíše pro ženy s menším poprsím, protože obvykle neposkytují pevnou oporu.

Mějte na paměti, že výše uvedená pravidla platí i pro podprsenky jednodílných plavek. U spodního dílu to je tedy: vysoko střižené kalhotky prodlužují nohy. Jsou ideální pro ženy s kulatými boky a plnějšími stehny. Štíhlé by pro tyto partie měly vybírat spodní díly střižené plněji.


Další články

Bra-fitting
Kostice - jaký typ potřebujete?

Kostice - jaký typ potřebujete?

Číst článek
Nakupování
Vrácení prádla přes internet

Vrácení prádla přes internet

Číst článek
Bra-fitting
Mýty o podprsenkách

Mýty o podprsenkách

Číst článek