Na co se zaměřit při nákupu dámských plavek?

Plavky
Na co se zaměřit při nákupu dámských plavek?

Výběr vhodných plavek může být pro mnoho žen noční můrou. Nepřeberné množství střihů způsobuje, že jsou ženy nerozhodné a nevědí v čem budou vypadat nejlíp.

Napovídáme, na co byste se měly zaměřit a čemu se naopak vyhnout.

 

1. Typ plavek

Nejzákladnější rozdělení plavek:

- jednodílné

- dvoudílné

Dvoudílné jsou skvělou volbou, pokud nemáme v plánu intenzivně šílet ve vodě. Rekreační plavání a odpočinek na pláži dovoluje nosit i velmi skromný kousek. V případě sportovnějšího plavání je lepší volbou jednodílný model. Ten by měl být perfektně přiléhavý k postavě a nebo dvoudílný model se širokými ramínky a zapínáním na zádech.

 

2. Kvalita materiálu

Bez ohledu na to, jestli se chystáte na pláž nebo k bazénu, vždy je důležitým faktorem kvalita vybraného materiálu plavek. Zásadní je, aby se látka dobře na siluetě vyjímala, nebyla tenká a nekvalitní a vypadala esteticky. V případě plavání v bazénu je důležité, aby látka plavek byla dostatečně odolná vůči chlóru. Pokud nebude mít tuto ochranu, po krátkém čase budou plavky nehezké a látka se ošoupe. Mezi tkaniny, které se vyplatí, patří látka Carvico Tessuti obsahující originální Lycru.

 

3. Druh a provedení ramínek

Jeden z důležitých aspektů, který má vliv na komfort plavání i zábavu na pláži. Ramínka mohou mít tradiční střih, vázat se za krkem, křížit vpředu i na zádech. K dispozici jsou však i jednotlivá ramínka vedoucí za krkem, tak stejně modely, kde se dají ramínka odepnout bez vlivu na pohodlí a stabilitu plavek na těle. Vázací ramínka jsou perfektní pro relax na pláži, pomáhají také v rovnoměrném opálení. Klasická, širší, regulovatelná ramínka jsou zase skvělá na plavání. Nepřesouvají se a přidrží i větší poprsí.

 

 

4. Druh postavy

Výchozím bodem při hledání ideálních plavek by mělo být správné označení vaši postavy. Znalci odlišují několik typů siluet. Jako základní rozdělení používají nejčastěji tyto:

Jablko

 

Vrchní díl

Najděte si model se zavazováním za krkem - opticky podtrhne bujné poprsí!

Spodní díl

Najděte si vysoce střižený model (v oblasti nohaviček), který ještě více prodlouží Vaše nohy. Vyhněte se bokovkám.

Nejlepším modelem pro Vás budou tankiny. Zahalí bříško, zamaskují nevýrazný pas a podtrhnou poprsí a nohy.

Hruška

 

Vrchní díl

Podprsenka by měla být spíše světlejšího odstínu (přitáhne pozornost). Můžete si dovolit ozdoby: volánky, třásně, flitry, výrazné vzory. Klidně zvolte bandeau! Tento střih je pro Vás ideální. Obzvláště bez ramínek. Pokud chcete vršek přizvednout, volte model typu halter. Tento typ podprsenky Vám vytvoří kulatější partie, které přitáhnou pozornost. Zároveň bude Váš dekolt vypadat větší a tím pádem bude odvrácená pozornost od spodní části siluety.

Spodní díl

Spodní díl by měl být tmavší než vršek. Hladký, bez ozdob, které by zbytečně přitáhly pozornost. Pokud trváte na vzorech, tak pouze drobné potisky. Vyhýbejte se bokovkám. Ideální budou kraťásky nebo skirtiny se sukýnkou. Jen tak zamaskujete široké boky. Ideálním doplňkem bude rovněž pareo! Pokud jej dobře zavážete zamaskujete i bříško, stehna a zadeček. A přitom budete působit žensky.

Paprika

 

Vrchní díl

Zamaskujte ramena pomocí podprsenky se širšími ramínky. Úzká ramínka v tomhle případě nejsou to pravé ořechové, protože naopak ramena zvýrazní. Podprsenky typu bandeau určitě nevybírejte. Pokud máte poprsí menší, vybírejte vrchní díl světlého odstínu s potisky. Pokud naopak máte hrudník obdařenější, tak sáhněte po hladké podprsence bez ozdob, v příjemně tónovaném odstínu. Nejlepší jsou hluboké dekolty, ideální "véčko" nebo decentně kulatý výstřih.

Spodní díl

Výraznější stehna zamaskujte pomocí hodně úzkých (vystřižených) kalhotek - opticky zeštíhlí nohy. Vyhněte se kraťáskům. Zadeček a nohy by v nich vypadaly ještě větší, než doopravdy jsou! U tohoto typu postavy si můžete dovolit všelijaké ozdoby, detaily i vzory. Potisk květin, decentní volánky, zavazování, vše je dovoleno.

Přesýpací hodiny

 

Vrchní í spodní díl

Většina nabízených plavek Vám padne. Především nejlepší jsou bikiny! Klidně si je můžete dovolit. Sáhnout můžete i po tanga plavkách či klasických modelech. Největším hitem jsou monokiny - takže skromné, vysoko střižené (obzvláště v pase) jednodílné plavky, ve kterých budete vypadat opravdu pohádkově.
Nechejte vyniknout přednosti: ňadra a boky, také útlý pas! Dávejte si pozor na spojení barev a vzorů u dvoudílných modelů. Bikiny typu „mišmaš" mohou opticky zničit Vaše dokonalé křivky.

 

 

Určení, který typ nejdůvěrněji připomíná zrovna vaše postava, je zásadní pro výběr dobře padnoucích plavek. Plavky mají zahalit nedokonalosti a zvýraznit to, co na je na vás hezké.

 

5. Barva plavek

Ta má velký vliv na maskování nedokonalostí siluety a zvýraznění žádoucích partií. Barvy, které zaručeně zeštíhlují: hnědá, tmavě modrá, purpurová, černá.

Světlé barvy, které navíc doplňují potisky, přitahují pozornost. Jejich výběr je třeba pořádně zvážit. Jsou nenahraditelné, když chcete zvýraznit konkrétní partii. Jako například – více barev na vrchním díle plavek doplněných řasením nebo jiným ozdobným efektem, dovolí výrazně prokouknout vašemu poprsí.

 

6. Výběr velikosti

Padnoucí plavky nejsou jen dobrá tkanina a odpovídající střih. Záleží také na velikosti, kterou zvolíte. Musí být perfektní. Jen tehdy budou plavky na těle dobře sedět a zároveň zajistí komfort při plavání i na pláži. Nejlepší je možnost kombinací velikostí vrchního a spodního dílu. Mnoho kousků nabízí například větší vršek a menší spodní díl, nebo i naopak. Tohle dovoluje na skvělé přizpůsobení plavek vaši postavě.

 

7. Máte vybráno?

Nejprve si položte otázku, kde plavky používáte nejčastěji: v krytém bazénu nebo venku? V prvním případě budou jednodílné plavky mnohem pohodlnější a praktičtější.

Pak se rozhodněte, jaké nedostatky těla chcete zakrýt a jaké přednosti chcete zdůraznit. Pomoci vám mohou doplňky, jako jsou volánky a řasení (které vám dodají ženské křivky), kalhoty s vysokým pasem, které zeštíhlí váš pas, a vzory nebo pásky, které opticky změní vaše proporce.

Při výběru velikosti se řiďte stejnými pravidly jako u klasického spodního prádla. Vždy zkontrolujte, zda vám horní díl plavek dobře drží a zda v případě potřeby pevně podpírá vaše poprsí.

Na druhou stranu se vyhněte plavkám s kovovým zapínáním nebo aplikacemi. Na přímém slunci se rychle zahřívají, což může vést k drobným popáleninám. Nejlepší jsou plavky na zavazování a plavky s plastovým zapínáním. A pokud se často převlékáte v nepříjemných podmínkách (ve stísněné šatně nebo na pláži), kupte si horní díl plavek se zapínáním vpředu, které vám usnadní rychlé oblékání a svlékání.

Nezapomeňte, že v dobře padnoucích plavkách byste se měli cítit pohodlně a sebevědomě. Proto věnujte výběru plavek více času, než abyste po jedné návštěvě bazénu nebo pláže litovali svého rozhodnutí.


Další články

Bra-fitting
Jak si vybrat podprsenku pro malá prsa?

Jak si vybrat podprsenku pro malá prsa?

Číst článek
Nakupování
Jak si vybrat těhotenské spodní prádlo?

Jak si vybrat těhotenské spodní prádlo?

Číst článek
Produkty
Hladké podprsenky Mediolano

Hladké podprsenky Mediolano

Číst článek