Plavky plus size - na co si dát při nákupu pozor?

Plavky
Plavky plus size - na co si dát při nákupu pozor?

Všechny ženy by se měly cítit pohodlně v oblečení, které nosí. Nejinak je tomu i v případě plavek, jejichž sezóna brzy nastane. Je proto dobré pořídit si dobře padnoucí model, který skryje vaše nedostatky a zvýrazní vaši siluetu.

Plus size plavky, určené ženám s plnější postavou, vám umožní cítit se především pohodlně a nesmírně žensky. Abyste se vyhnuli nepříjemným překvapením, vyplatí se vědět, na co se při nákupu zaměřit.

 

Plavky nadměrné velikosti - užitečné tipy

Trh s plavkami je plný různých stylů, takže si každá žena může najít něco pro sebe - bez ohledu na svou velikost. Ženy s plnějšími tvary mají široký výběr jednodílných i dvoudílných plavek. Neplatí pravidlo, že v jednodílných budou vypadat lépe, protože v dnešní době lze na trhu najít i dvoudílné modely, které jsou skvělé pro zakrytí tělesných nedostatků, které chceme často skrýt. Na co bychom se tedy měly při výběru plus size plavek zaměřit?

 

Konstrukce podprsenky a ramínek

Pokud jde o plavky plus size, je dobré zvolit vyztužené podprsenky, které lépe tvarují poprsí. Samozřejmě nejde jen o silné vycpávky, protože to může stejně dobře platit i pro elastickou pěnu nebo měkké vycpávky obecně. Dobrým příkladem jsou například tyto dvoudílné plavky, které budou jistě jedním z nejmódnějších střihů této sezóny. Zda by měl mít horní díl plavek kostice nebo jiné vyztužení, záleží na našich individuálních preferencích. 

Stojí však za zvážení, zda by jeden z těchto prvků neměla mít i podprsenka. Ženy s postavou ve tvaru jablka nebo hrušky by měly volit model podprsenky, který zvýrazní linii poprsí a opticky "vyrovná" siluetu. V tomto případě se také vyplatí zvolit model s prošíváním nebo jinými doplňky. 

Pro dámy s velkým poprsím jsou nepostradatelné podprsenky se širokými ramínky, které se nezařezávají do těla a navíc poprsí podepřou. Čím větší poprsí, tím širší by měla být ramínka v horní části. Čeho byste se měli vyvarovat? Žádné bandážové topy, protože nemají ramínka a nepodpoří poprsí správně. 

 

Volte štíhlejší siluetu

Pro ženy plus size je štíhlejší silueta prioritou. Za tímto účelem byly vyvinuty jednodílné plavky, které jsou pro tento účel ideální. Jednodílné plus size plavky jsou konstruovány tak, že střední část je zodpovědná za maximální zeštíhlení. Může se jednat o překrývající se ramínka nebo podšívku v přední části plavek. 

Vyplatí se také zaměřit se na plavky, které mají řasení na břiše. A nezapomínejte ani na vzory a barvy, které také hrají roli při zeštíhlování postavy. V takovém případě zvolte model se vzorovaným středem a pevnými boky, nejlépe v tmavé barvě, nebo jednoduše tmavý jednodílný model

 

Spodní díl plavek pro ženy plus size

Důležitou otázkou je také spodní část plavek. Ženy s nadměrnou velikostí by se měly mít na pozoru před jakýmikoliv sukněmi nebo šortkami, protože ty opticky zvětšují spodní část těla. Je lepší zvolit klasický vykrojený spodní díl, protože zeštíhlí nohy. 

 

A co takhle tankiny?

Mnoho žen plus size se rozhodlo nenosit bikiny - proč si v takovém případě nezvolit pohodlné tankiny? Ženy s plnějšími tvary tento typ řešení stále více oceňují. Spodní a horní díl lze zakoupit zcela odděleně, což je ideální, pokud máte spíše podměrečné tvary. Nezanedbatelný je i fakt, že při plavání můžete bříško zakrýt a při opalování odhalit. Mnohé modely tankin jsou navíc zeštíhlující.

 

Jakou barvu plus size plavek si mám vybrat?

Plus size ženy často volí tmavší odstíny plavek, protože opticky zužují siluetu. Blíží se však léto a vy byste se neměly omezovat jen na tmavé barvy. Pokud se rozhodnete pro světlejší barvy plavek, vybírejte modely, u kterých bude horní díl živější. Můžete se také rozhodnout pro vzorované oblečení. Abyste opticky zmenšili spodní část těla, můžete se rozhodnout pro dvoudílné plavky, jejichž spodní díl má tmavé boky - střed může zůstat vzorovaný. Konečné rozhodnutí by samozřejmě mělo vycházet z vašeho vkusu a preferencí.

Při výběru nejlepších plavek pro vás byste se měli řídit možnostmi své postavy a nezapomínat na svou osobnost. Při trávení letních dnů na pláži se musíme cítit pohodlně a pozitivně!

Vyberte si pro sebe ideální plavky plus size ještě dnes!


Další články

Lifestyle
7 způsobů, jak se dobře vyspat

7 způsobů, jak se dobře vyspat

Číst článek
Péče o prádlo
Víte, jak správně pečovat o spodní prádlo?

Víte, jak správně pečovat o spodní prádlo?

Číst článek
Bra-fitting
Proč mi vyztužená podprsenka odstává?

Proč mi vyztužená podprsenka odstává?

Číst článek