Jak si správně obléct podprsenku?

Bra-fitting
Jak si správně obléct podprsenku?

První a nejdůležitější pravidlo: Podprsenku na prsa jenom nenasazujeme, ale hezky do ní prsa ukládáme! Správně si obléct podprsenku neznamená zapnout háčky a nasadit ramínka.

Špatně oblečená podprsenka je jedním z důvodů proč tolik žen nosí špatnou velikost. Když si ji jen tak zapnou a nasadí ramínka, může se na první pohled zdát i velmi špatná velikost jako vcelku dobrá. Ve špatně oblečené podprsence se ale prsní tkáň posouvá na místa, kde rozhodně být nemá. U menších prsou "jen" do podpaží, u větších klidně až na záda. Celkově pak žena nabývá dojmu, že má menší prsa, než je tomu ve skutečnosti.

Pamatujte tedy při oblékání podprsenky, že všechna prsní tkáň patří do košíčků. Pokud přetéká, ať už přes horní okraj nebo do podpaží, tak potřebujete větší košíček.

Jak si tedy správně obléci podprsenku?

  • Zapněte obvod podprsenky, buď přímo vzadu nebo nejprve zapněte vepředu a pak podprsenku přetočte.
  • Mírně se předkloňte a nechte prsa spadnout do košíčků. Upravte kostice tak, aby ležely přesně pod prsy, ale nikde se nedotýkaly tkáně. Pro správné usazení pomůže prsy lehce zatřepat. Vážně, zkuste to.
  • Nyní upravte délku ramínek. Ramínka mají pohodlně sedět na ramenou, ani volná, ani příliš pevná. Pamatujte, že obvod drží většinu váhy prsou, ne ramínka! Správnou délku poznáte tak, že pod ramínko pohodlně zasunete dva prsty.
  • Tento krok je velmi důležitý - levou rukou chytněte levou kostici pod paží a pravou rukou nahrňte všechnu prsní tkáň z podpaží tam kam patří, čili do košíčku. Stejný postup opakujte i na pravé straně.
  • Nyní si teprve můžete zkontrolovat jak Vám podprsenka sedí.

 

A jak má vypadat správně padnoucí podprsenka?

  • Kostice leží na hrudní kosti, neodstávají, směřují do středu podpaží a nikde netlačí.
  • Okraje košíčků volně přecházejí na prsa, neodstávají, ani se nezařezávají a prsa nepůlí.
  • Prsa jsou podepřená zespodu, vždy výš než spodní hrana kostice
  • Zapínání obvodu je vodorovné, ve stejné výšce jako přední část podprsenky, při zvednutí rukou nad hlavu nevyjíždí, ale zůstává na místě.

Další články

Bra-fitting
Jak vybrat dámské spodní prádlo pro ženy plných tvarů?

Jak vybrat dámské spodní prádlo pro ženy plných tvarů?

Číst článek
Plavky
Střihy a typy plavek

Střihy a typy plavek

Číst článek
Móda
Jaké punčochy k podvazkům?

Jaké punčochy k podvazkům?

Číst článek