Brafitting – co je to?

Bra-fitting
Brafitting – co je to?

Krásné anglické slovíčko, které označuje správně vybranou podprsenku k danému typu postavy. V Česku je to pojem ne příliš populární. Dorazil k nám vcelku nedávno.

O čem tato služba tedy přesně je? Stojí za to se s ní blíže seznámit?
V dávnějších časech ženy svá ňadra halily do toho, co bylo aktuálně k dostání. Nebyl žádný velký výběr, žádné vzory, malá škála velikostí. Pro moderní ženu hotové zoufalství. Většina výrobců spodního prádla vůbec nešila obvody menší než 75 a největším košíčkem bylo D.
Dnes už to je naštěstí dávná minulost! Výběr velikostí je obrovský. A i přes to si spousty žen neumí vybrat padnoucí podprsenku. A proč? Protože to není tak jednoduché, jak se na první pohled může zdát.
A právě proto existují BRAFITTERKY – specialistky pro profesionální výběr podprsenky. Každá prodejna by těmito dámami měla být vyzbrojená.

Brafitting – základní pravidla
Správná a dobře padnoucí podprsenka musí pasovat nejen ňadrům, ale i celé postavě. Jen tehdy bude poprsí dobře držet.
Je potřeba dodržet pár pravidel – úzký obvod pod prsy, vhodná vzdálenost mezi košíčky a jejich velikost, odpovídající délka ramínek.
Většinou toto žena nedokáže posoudit sama a mnoho z nich to ani neumí. A právě tehdy přichází na scénu brafitterka.
Jejím úkolem je vybrat takovou podprsenku, aby se v ní žena cítila maximálně komfortně a zároveň byla ňadra perfektně držena i tvarována. Brafitterka si klientku řádně změří, aby získala výsledný obvod pod prsy a přes prsa. Podle naměřených čísel určí nejvhodnější kombinaci obvodu a velikosti košíčků. Musí brát na zřetel i tvar a konzistenci ňader. 

 

Brafitterka pomáhá
Pomůže vám podprsenku správně obléknout a naučí Vás, jak na to. Společně s vámi potom posoudí, zda podprsenka dobře sedí. Zkontroluje především obvod podprsenky po ňadry, zda není volný. Ověří kostice a jejich přilnutí na středu i po stranách. Ujistí se, že kostice pojímají celé ňadro a nikde z košíčků netrčí nevzhledné bouličky či faldíky. Nechejte si od specialistky poradit a vyzkoušejte i jiné typy a velikosti. Nikdo Vás nutit k ničemu nemůže a nebude. Vězte, že brafitterka dokáže odhadnout a určit, co vám padne. Rozmýšlejte se především podle svých pocitů a užívejte si výhody padnoucí podprsenky!

Vyberte si podprsenku, která vám skvěle padne. Poradíme vám, jak vybrat správnou velikost podprsenky a na co si dát pozor.


Další články

Bra-fitting
Pár zajímavostí o brafittingu

Pár zajímavostí o brafittingu

Číst článek
Plavky
Typy dámských plavek

Typy dámských plavek

Číst článek
Móda
Jaké punčochy k podvazkům?

Jaké punčochy k podvazkům?

Číst článek