Proč mi vyztužená podprsenka odstává?

Bra-fitting
Proč mi vyztužená podprsenka odstává?

Našla jste svou velikost v tabulce, oblékla podprsenku, a pořád si nejste jistá, jestli je to to správné? To se často stává u vyztužených podprsenek. Vyztužená podprsenka v nesprávné velikosti různě odstává u příliš malé i příliš velké velikosti. Co tedy s tím, když nemáte dostatek zkušeností s výběrem, a nevíte jakou velikost volit?

Ideální je hledat správnou velikost na zcela měkké podprsence bez výztuže. I když nejste na měkké podprsenky zvyklá, alespoň kvůli nalezení správné velikosti je vhodné měkké podprsenky vyzkoušet.

1) Zvolte správný obvod – platí pro všechny podprsenky, s výztuží i bez - nejprve zapněte podprsenku s košíčky na zádech, pokud to jde bez toho abyste si lámala žebra, a zapnutá na krajní háčky nejde odtáhnout od těla dál než na pár centimetrů, tak máte správný obvod. Správný obvod tedy pevně sedí vodorovně kolem těla a nejde odtáhnout na více než šířku asi tří prstů.

2) Přetočte košíčky dopředu a utáhněte ramínka tak, aby na ramenou šly pod ramínka vsunout dva prsty. Prsa urovnejte v předklonu do košíčků – rukou nahrňte všechnu tkáň z podpaží do košíčků tak, aby kostice seděly až za prsní tkání. Nyní můžete zkontrolovat jak sedí košíčky.

  • košíčky se zařezávají, půlí prsa a vytváří efekt čtyř prsou - potřebujete větší košíčky
  • materiál košíčků se v horní polovině krabatí, prsa jsou v košíčcích příliš volně - potřebujete menší košíčky
  • košíčky přesně kopírují přirozený tvar prsou, ani se nezařezávají, ani se nekrabatí látka - máte správnou velikost košíčků.


Takto tedy v měkké podprsence snáze naleznete svoji správnou velikost. U vyztužené podprsenky vám může podprsenka odstávat u příliš velké i příliš malé velikosti. Po nalezení správné velikosti v měkké podprsence, můžete v této velikosti hledat i vyztuženou.

Pamatujte ale, že vyztužená podprsenka se prsům tolik nepřizpůsobí a pokud její střih a tvar výztuže moc neodpovídá vašemu přirozenému tvaru, tak vám vybraná vyztužená podprsenka sedět nebude v žádné velikosti. Před kontrolováním, jestli podprsenka správně sedí nezapomeňte vždy prsa do podprsenky správně urovnat, u vyztužených podprsenek to často dá více práce než u měkkých, ale výsledný efekt pro sedící podprsenku musí být stejný.

Hodně štěstí s výběrem správné velikosti vyztužené podprsenky!


Další články

Nakupování
Jak vybrat dámské pyžamo?

Jak vybrat dámské pyžamo?

Číst článek
Nakupování
Jak nakupovat prádlo přes internet? Rádce pro nedůvěřivé

Jak nakupovat prádlo přes internet? Rádce pro nedůvěřivé

Číst článek
Bra-fitting
Proč je padnoucí podprsenka tak důležitá?

Proč je padnoucí podprsenka tak důležitá?

Číst článek