Proč mi vyztužená podprsenka odstává?

Bra-fitting
Proč mi vyztužená podprsenka odstává?

Našla jste svou velikost v tabulce, oblékla podprsenku, a pořád si nejste jistá, jestli je to to správné? To se často stává u vyztužených podprsenek. Vyztužená podprsenka v nesprávné velikosti různě odstává u příliš malé i příliš velké velikosti. Co tedy s tím, když nemáte dostatek zkušeností s výběrem, a nevíte jakou velikost volit?

Ideální je hledat správnou velikost na zcela měkké podprsence bez výztuže. I když nejste na měkké podprsenky zvyklá, alespoň kvůli nalezení správné velikosti je vhodné měkké podprsenky vyzkoušet.

1) Zvolte správný obvod – platí pro všechny podprsenky, s výztuží i bez - nejprve zapněte podprsenku s košíčky na zádech, pokud to jde bez toho abyste si lámala žebra, a zapnutá na krajní háčky nejde odtáhnout od těla dál než na pár centimetrů, tak máte správný obvod. Správný obvod tedy pevně sedí vodorovně kolem těla a nejde odtáhnout na více než šířku asi tří prstů.

2) Přetočte košíčky dopředu a utáhněte ramínka tak, aby na ramenou šly pod ramínka vsunout dva prsty. Prsa urovnejte v předklonu do košíčků – rukou nahrňte všechnu tkáň z podpaží do košíčků tak, aby kostice seděly až za prsní tkání. Nyní můžete zkontrolovat jak sedí košíčky.

  • košíčky se zařezávají, půlí prsa a vytváří efekt čtyř prsou - potřebujete větší košíčky
  • materiál košíčků se v horní polovině krabatí, prsa jsou v košíčcích příliš volně - potřebujete menší košíčky
  • košíčky přesně kopírují přirozený tvar prsou, ani se nezařezávají, ani se nekrabatí látka - máte správnou velikost košíčků.


Takto tedy v měkké podprsence snáze naleznete svoji správnou velikost. U vyztužené podprsenky vám může podprsenka odstávat u příliš velké i příliš malé velikosti. Po nalezení správné velikosti v měkké podprsence, můžete v této velikosti hledat i vyztuženou.

Pamatujte ale, že vyztužená podprsenka se prsům tolik nepřizpůsobí a pokud její střih a tvar výztuže moc neodpovídá vašemu přirozenému tvaru, tak vám vybraná vyztužená podprsenka sedět nebude v žádné velikosti. Před kontrolováním, jestli podprsenka správně sedí nezapomeňte vždy prsa do podprsenky správně urovnat, u vyztužených podprsenek to často dá více práce než u měkkých, ale výsledný efekt pro sedící podprsenku musí být stejný.

Hodně štěstí s výběrem správné velikosti vyztužené podprsenky!


Další články

Bra-fitting
Klasické podprsenkové omyly

Klasické podprsenkové omyly

Číst článek
Lifestyle
7 způsobů, jak se dobře vyspat

7 způsobů, jak se dobře vyspat

Číst článek
Bra-fitting
Proč mi vyztužená podprsenka odstává?

Proč mi vyztužená podprsenka odstává?

Číst článek