Odkud se vzala tanga? Pár zajímavostí a jejich historie

Móda
Odkud se vzala tanga? Pár zajímavostí a jejich historie

Těžko si představíte garderobu bez spodního prádla. Neodmyslitelným elementem každého outfitu jsou různé druhy kalhotek. Mezi dámami je velmi rozšířena i ta nejskromnější verze kalhotek - tanga. Odkud se vzala a jak trefila do našich šatníků?

Měl to být svatební dar

Historie tanga kalhotek začala v době, kdy se Rudi Gernreich dozvěděl o plánech své přítelkyně. Rakouský módní návrhář se pro ni rozhodl připravit neobyčejný dárek. V tomto duchu navrhnul intimní část garderoby - skromné, tvořené z pouhých tří proužků, kalhotky.  

Ze šatníku rovnou na rozpálenou pláž

Gernreich tyto kalhotky představil celému světu až o něco později, v roce 1977. V té době žil návrhář v Los Angeles. Stvořil plavky, které se pyšnily tímto skoupým střihem spodního dílu plavek. 

Thong bikini, jak své dílo Rudi nazval, si rychle podmanily brazilský trh a uvelebily se na plážích v těchto regionech. Dlouhou dobu byla tato oblast jedinou, kde se dámy mohly beztrestně prezentovat v tomto kousku odhalujícím zadeček. 

Svůdné půlky jezdily na brazilské pláže odhalovat ženy z celého světa. Sexy tanga si začala získávat srdce dam a Brazílie div z tohoto módního hitu nezešílela.

Z prosluněných pláží do elegantních salónů

Další přelom pro tyto koketní kalhotky nastal na počátku 80. Let. Tehdy sexy tanga ovládla americký trh. V módních trendech začaly kralovat variace s kalhotkami na styl brazilských thongas. Nad tímto skvostným kouskem pracovalo mnoho kreativců, kteří se předbíhali v nápadech a provedeních tohoto kousku prádla. Sexy plavky doplňovali prvky doposud známými jen jako zdobení erotického prádla. Takto vytvářeli sexy kalhotky, které lákaly svým vzhledem. Jednoduchý střih tanga kalhotek nepatří mezi kousky, kde se dá upustit uzdu fantazii. Nelze vytvářet X neopakovatelných střihů. Úzký pruh látky zarytý mezi půlkami spojený s kouskem tkaniny zahalujícím intimní partie vpředu, vyžadoval od tvůrců kreativní myšlení při hledání vhodných materiálů, které by mohly jejich dílo odlišit mezi ostatními. 

Rafinovanost tkanin a preciznost provedení začaly evropské ženy oceňovat až v 90. Letech. Teprve tehdy dorazila tanga na starý kontinent. Rychle si našla uznání a uvelebila se v garderobách dam. Začala se používat k dennímu nošení. Komfortní, šňůrkové kalhotky si Evropanky oblíbily díky jejich komfortním vlastnostem a pánové ocenili jejich sexy vzhled. Protože jako jediné dokázaly zvýraznit sexy tvar zadečku.

 

Tanga - dnes je milují miliony

Smyslná tanga se stále těší neslábnoucí popularitě. Návrháři a výrobci mají čím dál složitější práci, jak tento skvost vylepšit a klientky zaskočit novým designem. Skromné kalhotky stále častěji začínají vykukovat ven a vytvářejí smyslné kousky oživující stylizace. Doplňují je proužky a zdobení, které si žádá být viděno. 

Mohlo by se zdát, že v průběhu let už na téma tanga kalhotek byly vyplýtvány všechny nápady. Rozhlédněte se však kolem sebe a podívejte se, co se na trhu nabízí. Zjistíte, že se mýlíte. Různorodost vzorů, krajek, způsobů proplétání proužků a stužek, spojení tkanin a barev, a především komfort během nošení, zaručí sexy tangám i nadále sympatickou náklonnost žen, ale i mužů. 


Další články

Péče o prádlo
Jak často bych měla měnit své spodní prádlo?

Jak často bych měla měnit své spodní prádlo?

Číst článek
Plavky
Nákup plavek last minute

Nákup plavek last minute

Číst článek
Bra-fitting
Druhy podprsenek

Druhy podprsenek

Číst článek