Druhy podprsenek

Bra-fitting
Druhy podprsenek

Čtěte také:  Péče o podprsenky pro zajištění maximální životnosti

 

Podprsenka s vyztuženými košíčky

Tento typ je vhodný pro každodenní nošení, protože ňadrům poskytuje maximální podporu. Výběr vyztužených podprsenek zde.

 

Balkonetka

Tento typ podprsenky poskytuje oporu především zespodu, vytváří efekt plného hrudníku. Ramínka jsou posazena široce po stranách, celkově tedy tvoří odhalený dekolt, je vhodná do hlubokých výstřihů. Při správně zvolené velikosti však ani široká ramínka balkonetek nepadají. Výběr balkonetek zde.

 

Podprsenka typu plunge (plandž)

Tento typ podprsenky hrne prsa do středu hrudníku pro maximální efekt modelace a zvětšení. Hodí se do výstřihů "V". Jedná se také o vhodnou podprsenku pro ňadra po plastických operacích. 


Bezramínková podprsenka

Podprsenka bez ramínek pro zvláštní příležitosti. Nosí se pod vršky bez ramínek a zvláštní střihy.

Podprsenka s variabilními ramínky

Ramínka této podprsenky se dají odepínat a různě kombinovat. Hodí se tedy do asymetrických výstřihů nebo pro zapínání za krkem.

 

Podprsenka bez kostic

Tento typ poskytuje stejnou oporu jako kosticové podprsenky. Vhodná je hlavně pro těhotné a kojící ženy, ženy po operaci prsou a všechny ženy, kterým je nošení kostic nepříjemné. Pozor! Nejprve se ale ujistěte, že problém s kosticemi není dán pouze nevhodnou velikostí! Bezkosticové podprsenky zde.

 

Sportovní podprsenka

Speciální podprsenka určená pro fyzické aktivity. Jejím účelem je  poskytovat maximální podporu a ochranu prsou při zátěži. Obzvláště při sportu je ochrana proti pohybu prsou důležitá, protože při sportu může jednoduše dojít k poškození vazů, které drží tvar prsou. Sportovní podprsenky najdete zde.


Další články

Bra-fitting
Typy podprsenek

Typy podprsenek

Číst článek
Péče o prádlo
Víte, jak správně pečovat o spodní prádlo?

Víte, jak správně pečovat o spodní prádlo?

Číst článek
Péče o prádlo
Péče o krajkové prádlo

Péče o krajkové prádlo

Číst článek