Dnes doprava zadarmo!

Typy podprsenek

Bra-fitting
Typy podprsenek

Podprsenka je významnou částí dámského oblečení. I když je schovaná, je nejblíže ženskému tělu. Jedná se o základní kousek oblečení pro každou ženu. Výběr správné podprsenky je důležitým úkolem, když se to odráží na celkovém vzhledu siluety a zaručuje komfort po celý den. 

Klasické, krajkovébohatě zdobené a také úplně skromné. Bez ohledu na jejich vzhled, styl, v jakém byly navrženy, velikost nebo barevné provedení, jsou neodmyslitelnou součástí dámského šatníku. Měl by pro ně být charakteristický především komfort užívání. Avšak i jejich design je velmi důležitý. Díky dobrému střihu, padnoucí velikosti a individuálnímu stylu se může každá z vás cítit atraktivně. Což má obrovský vliv na sebevědomí ženy.

Krásná podprsenka té nejvyšší jakosti zajistí komfort během nošení, podtrhne váš styl a výjimečnost a v neposlední řadě zdůrazní ženské přednosti. V závislosti na potřebě každé ženy podprsenka může plnit také modelující funkci - zvednout a zvýraznit poprsí nebo jen decentně přidržet a zahalit.

Náš obchod je místem, kde najdete podprsenky pro různé příležitosti, hodící se pro každou situaci. Jemné, krajkové modely, sportovní topy, push-up i vyztužené a také pro kojící maminky. To je jen malý výčet naší nabídky. Poskytneme velký výběr velikostí, střihů a odstínů barev tak, aby každá žena našla tu pravou, splňující její očekávání. Seznamte se s naši pestrou nabídkou, která uspokojí i náročnější klientky.

 

“ Správná podprsenka - na první pohled zbytečná, ale přitom drží celek pohromadě “

 

Velikost není vše - střih podprsenky má také vliv na to, jak se v ní cítíme. Měl by být přizpůsobený tvaru a kondici našeho poprsí, oblečení a situaci. A samozřejmě i našemu osobnímu stylu. Někdy rády své přednosti ukážeme, jindy preferujeme jejich maskování. Správný střih podprsenky nám umožní dosáhnout kýženého efektu. Představujeme vám základní druhy střihů podprsenek.

Nevyztužené podprsenky (Soft)

Nevyztužené podprsenky můžou mít kosticovou i bezkosticovou variantu. Ta s kosticemi si skvěle poradí i s větším poprsím. Navzdory pověrám jsou tyto typy velmi pohodlné a neomezují při pohybu. Nejčastější provedení je krajkové, tylové nebo látkové. Podprsenka nemá formované výztuže, proto se hodí i během horkého letního období. Pro menší poprsí je vhodnou alternativou tzv. Braletka.

Polovyztužené podprsenky (Semi-soft)

Polovyztužené podprsenky v sobě spojují výhody vyztužené a měkké varianty. Díky vyztužené spodní části košíčků zvedá ňadra nahoru a měkká vrchní část působí lehce a svůdně. Zároveň dekolt dotvarovává. Spodní výztuž tvoří poddajná, měkká pěna. Vrchní linii košíčků může být látka, krajky, tyl i výšivka. Podle druhu použité tkaniny je variabilní míra přizpůsobení se košíčků linii dekoltu. Tento typ se hodí i pro asymetrické poprsí. 

Vyztužené (Padded, Full cup)

Vyztužené podprsenky mají pevné košíčky. Jsou vyztuženy speciální pěnovou hmotou a obšity látkou. Zpevněná forma košíčků dobře ňadra drží a dodává jim hezký, kulatý tvar. Podprsneka zahalí celá ňadra. Je ideální i pro větší poprsí. Charakteristický je vyšší spoj košíčků, širší ramínka a často i obvod. Což zaručuje lepší oporu pro ňadra.

Push-up (moulded bra)

Push-up z angličtiny “tlačit nahoru”. Stvořená proto, aby se získal efekt pevnějšího dekoltu.

Podprsenky jsou typem vyztuženého modelu. Jejich největší předností je perfektní přizvednutí poprsí. Zvedají, hrnou do středu a opticky zvětšují. Dekolt tak vypadá plnější a zároveň pevnější. Košíčky mohou mít pěnovou výztuž nebo jsou termicky formovány z jednoho kusu (formy). Termicky formované košíčky jsou bezešvé, ideální pod přiléhavé oblečení.

Push-up podprsenky mívají i speciální vnitřní kapsičky pro vložení vycpávek. Každá žena si tak může určit, zda má zájem ňadra zvětšit nebo vycpávky nepotřebuje.

Tento typ se neomezuje jen na jeden střih. Můžou k nim patřit i balkonetky nebo polokorzety.

Balkonetka (strapless, bardotka, balconette)

Název pocházející od herečky Brigitte Bardot, která zbožňovala právě tento typ podprsenek.

Charakteristická by měla být možnost nošení bez ramínek. Ramínka jsou uložena široko od sebe. Balconette podprsenky mají výrazně širší a vyšší spoj košíčků. Což zaručuje stabilitu podprsenky na těle. Vrchní linie košíčků je vodorovná, často lehce nižší. Uzavírá linii dekoltu a nechává ňadra vyniknout. Košíčky mívají svislé švy, aby byla zajištěna stabilita a maximální přizvednutí ňader. Střih se hodí pro menší i velké poprsí. 

Sportovní

Základní funkcí sportovní podprsenky je znehybnění poprsí a omezení jeho pohybu na minimum během fyzické aktivity. Vše jen proto, aby došlo k minimalizaci otřesů a přetížení. Sportovní podprsenka dokáže omezit a pohltit otřesy více než dvojnásobně účinněji než klasická podprsenka. Aby prsa neztrácely pevnost a elasticitu, poslouží pevná sportovní podprsenka. Je dobře tvarována, kompletně zakryje dekolt. Pevná, často i vícevrstvá látka zajistí stabilitu a dobré držení. Model s kosticemi se hodí především pro ženy s plným poprsím. Podprsenka dokáže ňadra hezky vymodelovat. Spolehlivě odvádí vlhkost, brání odření a vzniku nepříjemných opruzenin. Podle intenzity fyzické zátěže a velikosti ňader si jednoduše vyberete tu optimální pro vaše pohodlí. 

Mateřské

Mateřské podprsenky zajišťují oporu a komfort ňadrům během důležitého období kojení. Mohou mít vyztuženou i měkkou variantu, stejně tak kosticové i bezkosticové provedení. Důležitá je přizpůsobivost a snadné odepnutí košíčku. Jsou často vybaveny patentem pro rychlé odepnutí košíčků a manipulaci během kojení. Modely mají bavlněné podšití, které poskytuje komfort a nedráždí pokožku. Vybírat můžete z mnoha typů, které dopasujete svým potřebám a měnícím se ňadrům.

Korzety

Korzety patří k elegantní a smyslné části dámské garderoby. Má vymodelovat a zpevnit siluetu. Zvýraznit poprsí, podtrhnout a zeštíhlit linii pasu. Šijí se z různých tkanin, často mají kosticové výztuhy. Unosí jej žena s plnějšími i drobnějšími tvary. Sluší každé. Díky košíčků korzet dodá hezký tvar i vašemu dekoltu. Je pevnou oporou pro malá i větší ňadra. Vtáhne bříško a dodá siluetě žádaný tvar klepsydry. S dobře padnoucím korzetem se budete cítit atraktivně a sexy.

 


Další články

Bra-fitting
Otestujte svoju veľkosť podprsenky jednoducho a hneď teraz!

Otestujte svoju veľkosť podprsenky jednoducho a hneď teraz!

Číst článek
Starostlivosť o bielizeň
Starostlivosť o čipkovanú spodnú bielizeň

Starostlivosť o čipkovanú spodnú bielizeň

Číst článek
Bra-fitting
Prečo je výber vhodnej podprsenky taký dôležitý?

Prečo je výber vhodnej podprsenky taký dôležitý?

Číst článek